Expo Fragmented Facades

De expo “Fragmented Façades” toont het nieuwste werk van de Arnhemse ontwerpster Lenneke Wispelwey. Bij velen bekend om haar poederkleurige porselein producten met wiskundige en geometrische patronen.

Deze nieuwe collectie gaat over haar fascinatie voor dat wat je verbergt en door laat schemeren. Maskers gaan vaak over een verbeterde, zeg positieve, versie van jezelf, terwijl je een donker (lees negatief) deel probeert te maskeren. In de wandobjecten waar deze collectie uit bestaat wordt dit vertaald in de gestapelde maar ook weggelaten vormen. Letterlijk wordt het gemis getoond. De mal heeft een positieve vorm maar laat in het afgegoten deel juist een negatief beeld achter in de vorm van een leegte. Het uiteindelijke object laat daarmee het spanningsveld zien tussen iets wat je ervaart als een gat, maar de rafelrand – de herinnering aan dat wat het ooit was – blijft altijd zichtbaar.

“Fragmented Façades” is te zien tot en met half januari 2020 in het café en zal daarna worden gepresenteerd tijdens OBJECT Rotterdam.