Expo ‘Van Eigen Bodem’ te zien in First Eet Café

Vanaf deze maand te zien in het First Eet Café: de expo ‘Van eigen bodem’ van de Arnhemse grafische ontwerpstudio De Vormforensen (Anne-Marie Geurink en Annelou van Griensven).

‘Van eigen bodem’ toont een selectie van de foto’s die De Vormforensen heeft gefotografeerd in opdracht van PostNL. Aanleiding was het inmiddels in productie genomen ontwerp van de Vormforensen voor een postzegelvel met het thema ‘Mijn groentetuin’. Diverse volks- en groentetuinen in Arnhem en omgeving werden vastgelegd en daarmee ook de geïmproviseerde vogelverschrikkers, huiselijke schuurtjes, plastic stoelen in setjes van twee en doorgeschoten groenten.

‘‘Het struinen door deze tuinen was een echte volkstuin-survival en met modder aan onze sneakers en een berg aan foto’s keerden we terug naar onze studio. Helaas haalden niet alle beelden het postzegelvel. In deze tijd van wachtrijen voor volkstuinen, discussies over ons voedselsysteem en het begin van de lente komt er nu dan toch een moment om deze serie te exposeren hier bij First Eet.”

Op het postzegelvel worden de diverse stadia van zaaien, groeien en oogsten weergeven door middel van zes verschillende groenten. Benieuwd naar het postzegelvel? De zegels zijn verkrijgbaar via geselecteerde verkooppunten en via de website van PostNL.

Geurink en Van Griensven zijn als De Vormforensen verhalenvertellers en zien grafisch ontwerp als een (proces)tool voor de vertaalslag tussen inhoud en vorm. Ze ontwerpen met de blik van grafisch antropologen en brengen zo onze dagelijkse omgeving op eigenzinnige wijze in beeld. Dit doen zij voor opdrachtgevers en in hun eigen werk, van boeken tot huisstijlen.
www.devormforensen.nl