Fashion expo ‘Is that all there is?’ in First Eet Café

Nu het Fashion en Design stof weer is neergedaald in Arnhem, genieten wij nog in alle rust van het werk van fotografe Charlona Teerlink en de recent aan ArtEZ afgestudeerde fashion designer Francis Ames. De gezamenlijke expo ‘Is that all there is?’, die nog tot september te zien is in het First Eet Café, is gebaseerd op de gelijknamige eindcollectie die Francis heeft gepresenteerd tijdens de ArtEZ Graduation Show.

De expo bestaat uit een serie foto’s van de toile de luxe van Francis – de blauwdruk van de collectie – en een ‘look’ van die tussenfase. Dat we zowel een grafische visie op de collectie kunnen presenteren, in de vorm van de kleurrijke en edgy fotografie van Charlona, samen met een echt collectiestuk van Francis geeft de expo een extra dimensie.
‘Is that all there is?’ verbeeldt Francis’ optimistische kijk op de grote en kleine vraagstukken van het leven, met ontwerpen die de speelsheid en lichtvoetigheid van een circus ademen.

Die positieve dynamiek heeft Charlona op haar beurt weer weten te vangen door haar manier van fotograferen; keuze in poses, het lichtgebruik dat het contrast in structuren en vormen vergroot, contrasterende achtergronden. Kennis die ze zichzelf als autodidact fotograaf heeft aangeleerd. Al zal haar jarenlange ervaring als graphic designer bij Nederlandse modebladen daar ook zeker aan bij hebben gedragen.

Wij zien veel durf en drive van twee jonge vormgevers die elkaar in deze samenwerking, naar onze bescheiden mening, goed hebben aangevoeld en aangevuld. We zijn heel benieuwd hoe zij zich verder zullen gaan ontwikkelen, Charlona o.a. vanuit haar eigen langgekoesterde fotostudio, STUDIO94 in Arnhem. En Francis nu haar werk ook al internationaal is opgepikt o.a. door de Italiaanse Vogue! Nog even ‘frontrow’ genieten dus van hun werk.