Expositie Milo’s mozaieken

Ja! We hebben weer nieuw werk aan de muur hangen en dit keer hebben we ons niet beperkt tot de houten wand achter in het café, daarvoor is het vrij werk van Milo Kol (Milo’s Makerij) te mooi. Dus kun je je de aankomende twee maanden op verschillende plekken in het café vergapen aan zijn houten mozaïeken.

En terwijl jij dat doet, zul je zien dat je telkens nieuwe patronen ziet in het houtwerk, afhankelijk van lichtval en hoe je op het werk aan komt lopen. Die vlakverdeling en geometrie heeft Milo altijd al gefascineerd en de mogelijkheden van hout leerde hij kennen tijdens zijn studie aan de meubelvakschool in Amsterdam. Kennis en vaardigheden die hij ook dagelijks toepast in zijn werk als decorbouwer en meubelmaker. Het resthout van opdrachten en ontwerpen wordt verwerkt in de mozaïeken, super duurzaam dus. Dit hout, een luxe underlayment wordt hooguit voorzien van een gekleurde beits of matte lak, zodat de textuur van het hout zichtbaar blijft.

De ontwikkeling van deze mozaïeken is nog in volle gang, de islamitische kunst en dan met name de tegelmozaïeken vormen hiervoor een belangrijke inspiratiebron. Naast gesloten tegels experimenteert Milo nu ook met open vormen waardoor er een spanningsveld ontstaat tussen het patroon en de ruimte ertussen. Het kaderloze werk dat aan onze witte muur hangt is daar een heel mooi voorbeeld van. Wij zijn voorlopig nog niet uitgekeken. Milo’s mozaïeken zijn tot juni te zien in het First Eet Café. Kom vooral een kijkje nemen en ben je net als wij meteen verkocht, ze zijn te koop!