Workshop Gyotaku in FIRST EET CAFE

We kondigden het eerder deze maand al aan; met de komst van de groeiende Fish & Flowers expositie van Kitty van Barneveld volgt er een workshop Gyotaku onder leiding van Kitty. Op vrijdag 11 maart duik je in de materie van Gyotaku: (Gyo = vis, taku = wrijven) een Japanse ambacht dat aan het begin van de 19e eeuw door vissers werd gehanteerd om hun vangst vast te leggen. De vissers namen kranten, inkt en kwasten mee op zee om de, verschillende soorten, vissen te behandelen met verf, ze vervolgens op of tussen de kranten de wrijven waardoor er natuurgetrouwe prints ontstonden. De afdrukken werden mee naar huis genomen, aan de muur gehangen of verzameld in boekvorm. Ze vormden natuurlijk ook onderwerp van gesprek en waren stof voor de meest heldhaftige verhalen.

Programma workshop
Voor de workshop hoef je gelukkig niet je eigen vis te vangen ;). Daarvoor staat een tripje naar de markt gepland. Verder zal de dag er als volgt uit zien:

 • 10.00 uur Ontvangst met koffie/thee en zoetigheid
 • 10.15 uur Inleiding/uitleg Workshop Gyotaku
 • 10.30 uur Naar de markt
 • 11.00 uur Aan de slag!
 • 12.15 uur Lunch
 • 13.15 uur Hervatting/Detaillering van de afdrukken
 • 15.30-16.00 uur Afronding en einde workshop

Tijdens de workshop laat Kitty je kennis maken met Gyotaku en onderzoek je de mogelijkheden van deze eeuwenoude ambacht. Zo geef je het je eigen twist door het toe te passen op diverse ondergronden. Je gaat in ieder geval aan de slag met verschillende soorten Japans papier, oosters krantenpapier, katoenpapier, linnen en katoen.* Voor het afdrukken zal Chinese inkt, acrylverf en stofverf worden gebruikt.

*Tegen een meerprijs is het zelfs mogelijk om Japanse tasjes, servetten of schorten te bedrukken.

Kosten en aanmelding
Deelname aan de workshop kost €82,- p/p, dit is inclusief btw, materiaalkosten, ontvangst met koffie/thee naar keuze, zoetigheid en lunch. Geïnteresseerd? Geef je dan op via info@first-eet.nl o.v.v. Workshop Gyotaku (vermeld ook eventuele allergieën!). We hanteren een maximum van 12 deelnemers.

Voorwaarden

 • De workshop moet volledig vooruit betaald zijn. De informatie omtrent de betaling ontvang je zodra je je hebt ingeschreven. Als de betaling is ontvangen krijg je een mail ter bevestiging van je deelname aan de workshop.
 • Het afzeggen van de workshop kan tot 7 dagen van te voren geheel kosteloos. Daarna krijg je de helft terug van je betaalde bedrag. In overleg met ons mag je een andere deelnemer aandragen.
 • Geen restitutie bij het niet tijdig afzeggen van de workshop. First Eet en Kitty van Barneveld behouden zich het recht van het afzeggen van de workshop indien het vereiste aantal deelnemers niet wordt behaald. Hierbij vindt uiteraard restitutie plaats van het gehele bedrag.
 • Met het opgeven als deelnemer aan de workshop ga je akkoord met bovenstaande voorwaarden.