Fish & Flowers van Kitty van Barneveld in FIRST EET CAFE

Sinds deze week functioneert onze achterwand als een groot canvas waar beeldend kunstenares Kitty van Barneveld haar werk en materialenonderzoek voor Fish & Flowers inzichtelijk maakt. Deze titel is de kapstok voor een groeiende expositie en uiteindelijk een workshop op vrijdag 11 maart in het FIRST EET CAFE.

Met verschillende (verf)materialen en dragers onderzoekt Kitty de mogelijkheden van een eeuwenoude, Japanse druktechniek, Gyotaku. Deze methode is een natuurlijke manier van printen, die door vissers werd ingezet – mogelijk om de grootte van de vangst vast te leggen- door de vis direct met een verf te behandelen en die vervolgens op of tussen bladen te drukken. Voor Fish & Flowers wordt het onderwerp uitgebreid met (eetbare)bloemen. De vergankelijkheid en kwetsbaarheid vastleggen van bloemen past goed in de techniek. De workshop in maart zal dan ook starten met een bezoek aan de markt waar deelnemers onder begeleiding van Kitty hun eigen ‘tools’ zullen kopen. Meer informatie over de workshop nog.

We zijn heel blij dat we met Kitty kennis hebben mogen maken en ruimte kunnen geven aan een gezamenlijke passie: eten. Waar wij bezig zijn met het bereiden van eten om het vervolgens te kunnen eten, vormt eten een tool en vaak een onderwerp in de multi-zintuigelijke kunstwerken van Kitty, die in 2003 afstudeerde aan ArtEZ met als specialisaties schilderen, fotografie en grafiek.

Kom vooral zo nu en dan aanwaaien, niet alleen voor een fijn hapje en drankje, maar ook om de achterwand te zien groeien en veranderen met de werken van Kitty. Het zou zo maar kunnen dat je haar aantreft terwijl ze de compositie aanpast of één van haar materiaalonderzoeken maakt. De groeiende expositie is t/m zondag 20 maart te zien.