Backstage -en frontcatering ArtEZ Graduation shows 2015

 

De zomer start voor ons inmiddels al een paar jaar met een flinke dosis fashion. Begin juni staat namelijk gelijk aan de ArtEZ Graduation show, waarin de lichting 4e-jaars studenten van Fashion Design aan de Arnhemse kunsthogeschool hun eindexamencollectie presenteren. Die is elk jaar weer verrassend, niet alleen door de verschillende studenten en dus ook de collecties, maar ook omdat de locatie elk jaar weer anders is: van een oud fabriekspand, de bibliotheek tot het provinciehuis in Arnhem waar de show dit jaar op 4 & 5 juni plaatsvond.

Anders dan anders voor ons was dat we dit jaar naast de backstagecatering nu ook de frontcatering voor onze rekening mochten nemen. Dit was eigenlijk de eerste keer dat we zo dicht bij huis groots konden uitpakken met ons assortiment en onze manier van presenteren, met First Eet dus eigenlijk. Achter de schermen zwaaide Ted de scepter over de keukenbrigade van 1e-jaars studenten, die de lunch en het avondeten verzorgden voor alle andere modestudenten, modellen, het productieteam, de visagisten en de haarstylisten. Vóór de schermen konden de bezoekers terecht aan onze bar voor een drankje, snackje en natuurlijk homebaked sweets. Die met het zonnige weer van vorige week veelal op ons terras werden genuttigd. Ja, de krukjes, tafels en klapstoeltjes die we de afgelopen tijd hebben verzameld, konden eindelijk worden ingezet. Samen met torentjes van zwarte kratten die als bijzettafeltjes dienst deden, kleurrijke bloemen en (waxine)lichtjes nam het terras bijna de helft van de binnenplaats in. Meer was ook niet nodig, want zowel het interieur als exterieur van het provinciehuis is rijkelijk voorzien van kunst en design. Daar hebben we ons best aan lopen vergapen, aan de show helaas niet. Die hebben we dit keer door de drukte moeten missen, maar we gaan volgend jaar voor de herkansing.

Hopelijk doen we het in juli beter tijdens de ArtEZ Finals in het voormalig ABN Amro pand in de Looierstraat in Arnhem. En kunnen we de afstudeerwerken van de andere Art & Design opleidingen van ArtEZ wél bekijken die daar zullen worden gepresenteerd. We zitter er dan in ieder geval bovenop, want we gaan het pop-up café verzorgen. In tegenstelling tot de shows hoef je voor deze presentaties geen tickets te bestellen en is entree gratis. Dus kom van 1 t/m 5 juli vooral langs voor inspiratie, food & drinks!