Balans op de Nationale Gezondheidsbeurs

First Eet publiekscatering De Nationale gezondheidsbeursVan 5 t/m 8 februari stonden we voor het eerst op de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. We hadden er eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord ondanks dat het de 8e editie zou worden. Maar inmiddels weten we beter! Wat een verrassende beurs! Ok, van het totale aanbod hebben we maar flarden gezien voornamelijk tijdens de op- en afbouw en de dagelijks opstart van uiteindelijk vier hele drukke dagen, maar ‘this was the place to be’ voor iedereen die zich wilde verdiepen in gezondheid in de breedste zin van het woord. Dat ging van yogasessies, lach-therapie, superfoods en stress-testen tot massages en wandelschoenen.

First Eet saptap

Handig, die planthangers. Zie hier onze hangende saptappen!

Onze bijdrage bestond uit publiekscatering op het Feel Good Food plein samen met drie collega-cateraars. Samen boden we een gezonde, smakelijke en sfeervolle eetbeleving voor de bezoekers en standhouders. In goed overleg met elkaar kon iedere cateraar een gebalanceerd menu bieden, wij namen de bio broodjes voor onze rekening samen met homebaked sweets, sapjes uit onze saptappen en wat kleine snacks. De reacties waren heel positief en het gezonde aanbod werd zeer gewaardeerd. Het was voor ons ook een uitgelezen kans om te experimenteren met suikervrij bakken en bakken met kokosolie. Maar gelukkig vonden de suiker – en boterbaksels ook gretig aftrek.

Uiteindelijk gaat het om balans in het leven en dus ook met betrekking tot je voeding. Althans tot die conclusie zijn wij gekomen wij na het aanhoren van de verschillende sprekers tijdens de beurs – we stonden naast één van de theaters -. Doktoren, diëtisten, sportcoaches, mental coaches allemaal kwamen ze voorbij met ieder een eigen visie op voeding. Vaak één die weer haaks stond op de bevindingen van de voorganger. Dus ons advies: snoep met mate, eet gezond (je weet zelf waar jij je goed bij voelt, glutenvrij, lactosevrij, suikervrij of juist volvet) en beweeg. Doe alles wat je doet bewust en streef naar balans. Daar kun je het dan een heel jaar mee doen. De volgende Nationale Gezondheidsbeurs vindt plaats op 11 t/m 14 februari 2016.