Publiekscatering #Flavlive14

First Eet Flavlive_frontcatering overzicht balieGroot, groter, groots dat was Flavourits Live 2014 voor ons afgelopen november. De grootste cateringklus in onze jonge First Eet geschiedenis. In 2013 waren we er ook bij, maar toen als 2e cateraar. Dit jaar was het ‘up to us’ om als hoofdcateraar de bezoekers en deelnemers van hét webwinkelevent van Nederland te verzorgen en te voorzien van een smakelijke en divers aanbod van ‘food & drinks’.

Met de publiekscatering van de ShowUp retailbeurs in het achterhoofd zijn we gaan voortborduren op het beeld dat we daar hebben gepresenteerd, dus de zwarte kratten boden weer houvast. Dit keer niet voor ons om op te werken, maar ze vormden een counter waar de bezoekers hun dienblad op konden plaatsen. Ook het groen ontbrak niet, we hadden weer veel planten en kruiden meegenomen voor het ‘home away from home’ gevoel. Dat huiselijke gevoel ontstond letterlijk door het tentframe waarbinnen we werkten, onze eigen First Eet Huis. Dat perfect paste in de ruige ruimte, een studio in de Kromhouthal, dat door de Flavourits organisatie was omgetoverd tot een restaurant met nog meer pure materialen, groen en ‘huisjes’ voor een intiem gevoel.

First Eet Flavlive_frontcatering overzicht restaurant2

Niet alleen met de presentatie hebben we kunnen uitpakken ook qua aanbod was er ruim keuze uit smakelijke koude en warme snacks, zoetigheid en drinken. Natuurlijk stonden onze ‘custom made’ broodjes weer op het menu, of beter gezegd op het bord, net als onze salades, ‘homebaked sweets’ en biologische sappen en frisdranken. Maar voor de echte ‘snacker’ was er ook de toastie, verschillende warme focaccia’s en soepjes. Het knagende 16.00 uur-momentje kon men stillen met een schaftplank gevuld met kazen, vleeswaren, groentechips, olijven, brood en meer. Waar natuurlijk bubbels bij hoorde of een fijn glas wijn, dat hadden we ook.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het was zoals gezegd de grootste klus die we tot nu toe hebben gedraaid met in totaal 6400 bezoekers waarvan we een groot deel kort of lang hebben mogen ontvangen in het restaurant. Daarnaast verzorgden we ook nog de lunchpakketten van de deelnemers die zich hadden opgegeven voor een lunch in de stand. Het was dus oprecht een uitdaging met veel leermomenten, maar het gevoel van trots overheerst. Alle ervaringen nemen we weer mee voor de volgende stap. En met ons weet je nooit maar waar we weer opduiken ;).