Publiekscatering ShowUP

Sinds vorige week kunnen we de Gashouder in het Amsterdamse Westerpark toevoegen aan onze lijst van ‘toffe locaties waar we de catering hebben mogen verzorgen’. Precies één week geleden op 24 en 25 augustus waren we daar aan het werk tijdens de ShowUP retailbeurs. De leukste inkoopbeurs in Nederland by far voor Home & Gift producten. Binnen vier edities heeft deze beurs naam weten te maken door de selectie van (ver)nieuw(end)e merken en het bieden van beleving en inspiratie. Aan het stukje beleving hebben wij, denken we, een bescheiden bijdrage geleverd door de publiekscatering op onze manier te verzorgen. Dat betekent allereerst kwaliteit en variatie wanneer het om het eten en drinken gaat en daarnaast creativiteit met betrekking tot de presentatie.

Het was ons streven om met minimale middelen, op een duurzame manier een maximale impact te maken qua presentatie. Gelukkig sloot dat beeld naadloos aan op de eenvoudige, maar sfeervolle houten meubels en hoekjes die ShowUp had laten maken. Alle elementen samen vormden een food & drinks court waar de bezoekers en deelnemers konden afspreken, relaxen en opladen.

ShowUP_publiekscatering_overview_lr

Het oog wil ook wat
Voor ons voerden zwart, wit en groen dit keer de boventoon: wit krijt op zwarte schoolborden, zwarte kratten en mat geschilderde fruitdoosjes tegenover het groen van groenten, kruiden en planten. Deze groenstrook stuurde op natuurlijk wijze de bezoekers langs onze balie en bood een prettige afstand tot de zitjes.

ShowUP_publiekscatering_zijaanzicht_lr

Keuzes, keuzes…
Het was leuk om te zien hoe iedereen rustig ons aanbod in zich opnam. Te beginnen met de verschillende gekoelde biologische limonades, sapjes en salades van o.a. linzen, bulgur en tuinbonen. De zoetekauw kon zijn geluk op met muffins, carrot cake, broodpudding en brownies al dan niet in combinatie met een espresso, mooi rond van smaak, een volle latte (macchiato), schuimende cappuccino of verkwikkende thee.

showUP_publiekscatering_salade en drankjes_lr

ShowUP_publiekscatering_balie_lr

Brood, daar zit wat in!
Het brood verdient een extra vermelding, want die heeft bakker Tom van Otterloo helemaal naar onze wens gemaakt. Met als resultaat een broodje dat oogde als een flinke pistolet maar at als een zacht puntje waar je nog wél voor moest werken. Dat komt dan weer door de biologische Halls tarwe in het broodje, die met behoud van de kiemen is gemalen in de Witte Watermolen in ons vertrouwde Arnhem. Alles bij elkaar presenteerden we dus voedzaam, smakelijk en streekgebonden brood in het Amsterdamse.

SHowUP_publiekscatering_fruit_lr

Latte art
Voor wie even uit het knuistje wat vitaminen tot zich wilde nemen, kon kiezen uit los fruit. De ‘route’ langs de balie werd afgesloten met het uitgiftepunt van de warme dranken. Het terrein van baristi Anne-Jan en David die met veel plezier en souplesse de een na de andere latte art serveerden.

ShowUP_publiekscatering_coffee_lr

ShowUP_publiekscatering_food and drinks court_lr

Het enige jammere is…we hebben zelf niet een ronde kunnen maken langs de mooie stands van de deelnemers voor wie we deels ook de lunchpakketten verzorgden. Nu we een eigen eetwinkel hebben was dat geen overbodige luxe geweest, maar goed first things first en dat was eerste hulp bij lekkere trek verlenen! :)