3 menu’s, zes dagen, tropische temperaturen en één dak

Maar dan wel het leukste dak van Arnhem en je hebt nog maar tot aankomende zondag 3 augustus om deze ‘hang out’ op hoogte te bezoeken. We hebben het natuurlijk over Roof Garden Arnhem. Wij hebben onze week van dakhappen er inmiddels op zitten, maar kijken er met veel plezier op terug. Van 15 juli t/m 20 juli waren we weer van de partij en mochten wij de maaltijden verzorgen. Om het gedurende zes dagen ook uitdagend voor onszelf te houden, besloten we om er wat variatie in te gooien. Dus om de twee dagen veranderden we de dakhap. Voor maar slechts €7,5o konden de bezoekers genieten van een gezonde maaltijd, goed vullend en waar mogelijk gemaakt van biologische en lokaal geproduceerde ingrediënten. Dat resulteerde in:

Dakhap 1

First Eet_Roof Garden dakhap 1 _2014

 Een gepofte zoete aardappel gevuld met reuzenbonen, avocado, geitenkaas, limoen en kiemen. Daarover een fluweelzachte, kruidige tomatensaus (denk: kaneel cacao, komijn en pepers!). Daarbij serveerden we een kleurrijke en supergezonde salade bij van rode kool, paarse peen, rozijnen, peterselie en munt.

Dakhap 2

First Eet _Dakhap 2_2014

Onze ‘classic’ van vorig jaar: een tabouleh van bulgur en groenten met een spiesje van wilde perzik, halloumi en dukkah.
Daarbij een groenteburger, pide en een dot harissa.

Dakhap 3

First Eet_Roof Garden dakhap 3 _2014

Gado Gado, een Indonesische groenteschotel/salade met pindasaus. Daarbij hoort en serveerden we plakjes lontong (kleefrijst), sambal goreng tempeh, een gekookt eitje, hete frietjes en zelf gebakken cassave.

Het was gezellig, het was warm en uitdagend om dagelijks voor gemiddeld 95 man te koken en te serveren vanuit een geïmproviseerde ‘outdoor’ keuken. Maar we hebben ons er goed doorheen geslagen en veel complimenten mogen ontvangen. Het online platform Smaakvolgers, dat ‘lekker en bijzonder eten uit Arnhem’ op de kaart zet schreef zelfs een uitgebreid verslag van hun bezoek aan Roof Garden en een hele positieve review over onze dakhap! Dus doe jezelf een plezier en ga nog even het dak op nu het nog kan anders moet je weer een jaar wachten!