Recept pittige pindasoep met kip

First Eet recept voor pittige pindasoepHet is echt hollen of stilstaan met dit Hollandse weer. Nu het grijs en nat is buiten heb je behoefte aan warmte. Wij in ieder geval wel daarom delen we graag het recept van een kommetje comfort food met je oftewel pittige pindasoep met kip. Het gerecht krijgt iets extra’s door het te serveren met schijfjes gebakken banaan en sambal goreng ketang of gebakken uitjes.

Benodigdheden
Voor 4 personen

Begin eerst met een tripje naar de toko, want daar kun je in één de meeste ingrediënten kopen. Het lijkt een hele lijst, maar veel van de benodigdheden zijn weer heel goed te gebruiken in andere Oosterse gerechten. Okay, let’s begin!

  • 75 gram rauwe pinda’s
  • laos (vingerkootje groot)
  • gember (vingerkootje groot)
  • half zakje instant pindasaus (hot!)
  • flesje vloeibare palmsuiker
  • zoute ketjap saus (asin)
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 1 rode peper
  • 250 gram taugé
  • 2 bakbananen
  • 1 zakje sambal goreng ketang (hete frietchipjes) of gebakken uitjes

Nu door naar de supermarkt voor:

  • 2 kipfilets
  • kipbouillon blokjes
  • 1 bosje selderij
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • pot pindakaas

Bereidingswijze

  • Snijd de ui, teentjes knoflook en de rode peper fijn en fruit dit aan in een pan met zonnebloemolie
  • Voeg dan de in grove stukken gesneden laos, gember, sereh toe
  • Blus dit af met ongeveer 4 eetlepels vloeibare palmsuiker en  2 eetlepel ketjap saus
  • Schenk er vervolgens 1,5 liter kippenbouillon bij, voeg de kipfilets toe en laat het geheel 20 minuten koken
  • Haal de kipfilets er uit en laat ze afkoelen zodat je ze kunt gaan plukken
  • Intussen bak je in een andere pan de rauwe pinda’s op totdat ze mooi bruin zijn
  • Stamp ze vervolgens in een vijzel tot een grove mix en voeg dat toe aan je kippenbouillon
  • Breng de bouillon weer aan de kook terwijl je het halve zakje instant pindasaus toevoegt
  • Voeg nog een beetje pindakaas toe voor extra binding. Maar let op! Het moet wel een soep blijven dus voeg niet te veel toe!
  • Wanneer de soep op smaak is, vis je de gember en laos eruit en voeg je de taugé en gesneden selderij toe samen met de stukjes kip en roert dit nog even goed door
  • Eindelijk is de soep klaar!
  • Ga je nog voor het extraatje, bak dan nu je plakjes rijpe bakbanaan in een pan met een beetje boter

Tijd om op te scheppen! Schep eerst de soep in een soepkom en voeg dan pas de banaan toe en strooi er nog wat sambal goreng ketang of gebakken uitjes over voor wat crunch!

Eet smakelijk!