Club Oostpool + Just Another Night

Aah..14 februari..een bijzondere dag of toch gewoon een dag zoals zovelen? Bestaand uit een aaneenschakeling van dagelijkse rituelen en bekende handelingen. Of is het een bron van inspiratie? Precies de materie waar 500 aspirant-kunstenaars en professionals zich op ‘de dag van de liefde’ over bogen tijdens het Just Another Day festival, een productie van ArtEZ Studium Generale i.s.m. Toneelgroep Oostpool. Middels workshops, lezingen, performances en interviews werd stilgestaan bij de kracht van de dagelijkse dingen. De dag werd bezegeld met een symbolisch jawoord tussen beide organisaties in het stadhuis van Arnhem met Club Oostpool + Just Another Night als love child; een samensmelting van ‘meet, eat, enjoy, love and party’.

First Eet was verantwoordelijk voor het ‘eat’-gedeelte. Dit hield in 500 maaltijden bereiden op locatie en op een bijzondere manier uitserveren; niet aan tafel of middels een buffet, maar in een krukje. De gasten konden bij binnenkomst een kartonnen krukje met daarin het eten en drinken bij ons komen afhalen oftewel zitplaats en maaltijd in één. De salade en het warme eten zaten in afgesloten ‘noodlebakjes’ en de snack, het bestek, servet en pakje Earth Water in papieren zakjes. Op die manier kon iedereen zijn eigen plekje kiezen in de enorme ontvangstzaal van het stadhuis, zijn maaltje uitstallen en zich opmaken voor een ‘performative dinner’. Zo werd o.a. de muziek verzorgd door Prins Charming (met Jett Rebel!), was er een presentatie van het modelabel Maison The Faux, kon je met een verrekijker een stilleven van Louise te Poele inspecteren en je vergapen aan Marcus Azzini (artistiek directeur van Oostpool) die zich had teruggetrokken in zijn ‘bubble’.

De gasten hadden dus veel te verteren (en dan hebben we het niet alleen over het eten!). Voetjes van de vloer voor een dansje wil daar nog wel eens bij helpen. Dus na het laatste nummer van Prins Charming werd het laatste onderdeel van de dag ingeluid: de afterparty door Studio Sonsbeek. Halverwege de trap naar de 1e verdieping waar het eindfeest werd gehouden stonden wij klaar met homemade lolly’s als alternatief zoetje na de maaltijd. Daarmee sloten wij de dag af die verre van ‘just another day’ was.

Deze diashow vereist JavaScript.