Beeldende Kunst en Vormgeving aan tafel

Na twee volle weken mode in Amsterdam trokken we op 31 januari naar Zwolle om daar de maand af te sluiten met een diner voor 50 medewerkers van de ArtEZ docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving.

Net als in Arnhem is de kunstacademie in Zwolle gevestigd in een prachtig pand in dit geval het voormalige Sophia ziekenhuis. Veel tijd was er helaas niet om ons te vergapen aan de locatie,  want er moesten nog tafels aangekleed worden en worden gekookt. Het menu van die avond was:

Voorgerecht
Een knolselderijsoep met uitgebakken portobello en een pesto van selderij

Hoofdgerecht
Aardappelgratin met een salade van gele en Chioggia bietjes, geitenkaas en kappertjes met daarbij een spiesje lamsgehakt en lamsworst.

Bijgerechten
Een trio van aardse smaken; gele en paarse wortel en pastinaak
Een vegetarisch taart met brie en courgette

Nagerecht
In witte port met steranijs, kaneel en citroen gestoofde peertjes, mascarpone met geroosterde amandelen en Amarreto en een amandeltuille

Koffie/thee met homemade brownie toe

Voorafgaand aan het diner werd er door het gezelschap geborreld waarvoor we verschillende snackplanken met pide, basilicummayonaise en rode olijven hadden samengesteld. Het was een waardige afsluiter van een drukke maand. Na 2 weken knallen binnen een strak schema van een productieteam was er nu tijd om nog meer uit te pakken qua aandacht voor gasten en aankleding. ‘Verzorgd, maar niet gelikt.’, zoals we aan tafel hoorden. Jeah! Precies, de sfeer die we wilden creëren!

Deze diashow vereist JavaScript.