Basistomatensaus plus vis plus pasta = lekkerrr

Spagetti met tomatensaus en vis2

Een smakelijke maaltijd maken van ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt staan. Makkelijker kan niet! Een belangrijk onderdeel van dit gerecht, de basistomatensaus, is naar een recept van Kate McCullough daar hebben we spaghetti en repen pangafilet aan toegevoegd. Dit gerecht nodigt uit tot eindeloos variëren; de gedroogde spaghetti hadden we nog, maar je kunt natuurlijk ook voor verse pasta kiezen. Geen verse vis in huis, maar wel nog een blikje tonijn. Prima, voeg daar nog olijven of een paar augurken in plakjes aan toe en je hebt een heerlijk maaltje. Het zou zo maar kunnen dat je zelfs nog een pot met pastasaus hebt staan, maar met een blik tomaatblokjes maak je met minimale inspanning je eigen saus.

Benodigdheden
Voor 2 personen:

  • 4 et olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje basilicum, blaadje eraf gescheurd, steeltjes fijngehakt
  • 1 blik (400 g) tomaatblokjes
  • sap van een 1/2 citroen
  • 200 g spaghetti
  • 250 g pangafilet in reepjes gemarineerd in olijfolie, zout, peper en citroensap

Bereiding

  • Fruit de uisnippers, knoflook en basilicumsteeltjes onder af en toe roeren ca. 8 minuten in de olijfolie (laat ze niet bruin worden)
  • Voeg de tomaatblokjes toe en roer goed. Breng aan de kook en draai dan het vuur lager. Laat de saus 30 minuten zachtjes koken, tot-ie dik is geworden en de olie er bovenop drijft
  • Breng na 15 minuten alvast je water voor de spaghetti aan de kook en bereid deze volgens verpakking
  • De vis mag nu ook in de pan, zorg dat deze goed heet is en de olijfolie goed is verdeeld. Bak de vis op hoog vuur en weersta de verleiding om de vis te snel op te draaien. De vis laat vanzelf los van de pan zodra deze goed is gebakken, dan pas omkeren. Blus af met wat extra citroensap
  • Giet je spaghetti af, maar bewaar 2 tot 4 et van het kookwater en voeg die toe aan je basistomatensaus
  • Scheur de basilicumblaadjes (houd er een paar achter voor garnering) in stukjes en roer ze door de saus. Voeg naar smaak peper en zout toe .
  • Tijd om je pastaschaal op te maken!

Eet smakelijk!