Eten wat de Barbecue Pot schaft!

De zon schijnt, dus het is de hoogste tijd om onze Barbecue Pot van ontwerper Casper Tolhuisen te gaan uitproberen. Eén van de ontwerpen uit zijn eindexamencollectie Cook Applications waarmee hij vorig jaar afstudeerde als product designer aan ArtEZ – hogeschool voor de kunsten- . De collectie van industriële kooktoepassingen is ontstaan vanuit het experimenten met alledaagse materialen en bestaande vormen zoals bloempotten, pannen, servies, tape en kippengaas. Door het stapelen van bloempotten ontwikkelde hij bijvoorbeeld een rookkast.

Guvec
De Barbecue Pot is ontstaan vanuit de Guvec, een Turkse traditionele bereidingswijze waarbij een aardewerken schaal wordt gevuld met vlees en groenten vervolgens afgedicht wordt met deeg en in de kolen van een open vuur wordt geplaatst om te garen. Dit gegeven vertaalde Casper naar zijn Barbecue Pot, een keramieke pot die op de barbecue geplaatst kan worden, maar ook in de oven en zelfs op het gasfornuis m.b.v. een vlamverdeler. Door het afdichten van de pot met een halve citroen of sinaasappel ontstaat er een stoomcabine waardoor de smaak van de citrusvrucht zich vermengd met het gerecht. Functioneel gebruik dus van alle ingrediënten. Dat belooft wat, we zijn heel benieuwd! Het leuke is dat we meteen aan de slag kunnen, want bij de Barbecue Pot krijg je twee recepten cadeau: Frisse Kip met Pruimen en Dessert van Rood Fruit en Kwark. De Barbecue Pot is verkrijgbaar in fraaie kleuren zoals petrol, olijf groen en antraciet. Op de website staan de verkooppunten van Studio Casper Tolhuisen, maar je kunt ook via de mail een bestelling plaatsen. En als je zelf een topper van een gerecht hebt die is bereid met een Barbecue Pot of zich daar goed voor leent dan kun je die delen op de website. Tijd om te barbecueën!

Barbecue Pot

Blij met onze Barbecue Pot van Studio Casper Tolhuisen!

Barbecue Pot

Fotografie Masha Bakker-Matijvic