Een fris, zomers en Aziatisch gerecht: Tjolo Tjolo

Tjolo TjoloMet dit heerlijke weer wil je natuurlijk niet lang in de keuken staan daarom delen we graag een simpel, maar smakelijk en fris gerecht met je: Tjolo Tjolo. Je kunt eindeloos variëren met dit gerecht, maar dit is hoe wij deze zoet/zure Aziatische rauwkost salade hebben leren maken. Een snelle salade die zich goed laat combineren met kabeljauw lekkerbekken.

Benodigdheden
Voor 2 personen:

  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 50 ml ketjap manis
  • sap van 1,5 citroen
  • 3 kabeljauw lekkerbekken
  • 150 gr pandan rijst

Bereiding

  • Snij de tomaten in blokjes
  • Schil de komkommer en snij in blokjes
  • Snij de rode ui in ringen en voeg nu alles bij elkaar in een schaal
  • Giet nu de ketjap manis over je rauwkost en schep dit door elkaar
  • Voeg nu het citroensap toe
  • Proef de ‘dressing’ en streef naar de ultieme balans van zoet en zuur

Wil je meer kick dan kun je of een theelepel sambal toevoegen of een rode peper(1/4, gesneden).

  • De lekkerbekken even opwarmen in de oven
  • En de pandan rijst bereiden volgens verpakking

De vollere smaak van deze kleefrijst past goed bij dit gerecht. Tijd om op te scheppen! De vis blijft lekker krokant als je de Tjolo Tjolo ernaast serveert. Nog een voordeel van kleefrijst, die wordt niet zo nat zelfs als je wat van de dressing over de rijst giet. Selamat Makan!