Eten op rolletjes!

Je in een nieuwe wereld begeven, betekent op onderzoek uitgaan. Bij toeval hoorde we van het Weekend van de Rollende Keukens in het Westergaspark, toen we daar op 5 mei zelf aan het cateren waren. Dat gratis festival moesten we natuurlijk bezoeken aangezien het ons streven is om First Eet uiteindelijk ook letterlijk op rolletjes te krijgen. Op 10 mei togen we dus weer richting Amsterdam, het festival duurde van 9 t/m 12 mei, om te kijken en proeven bij onze collega’s. Geur, kleur en muziek kwamen ons al vanaf een afstand tegemoet. Dit jaar was de 6e editie en het festival schijnt in die jaren enorm te zijn gegroeid. De hoeveelheid rollende keuken, omgebouwde busjes, aanhangwagens, auto’s, was imposant. Om bouwwerken zoals de houten Pieper Mobiel, tot stookovens omgebouwde watertanks en reuze BBQ’s kon je niet heen. En ook het ingrediënt humor was gelukkig niet ver te zoeken (houden we van!). Sommige collega’s hadden die verwerkt in hun naam of menu. Doordat we onze First Eet mascotte, labrador Jelle, mee hadden genomen, is het het warenonderzoek uiteindelijk vrij kleinschalig gebleven. Maar we hebben o.a. een American BBQ style fingerfood plate gegeten en die was smakelijk met een goede prijs – kwaliteit én kwantiteit verhouding. Niet geheel onbelangrijk. Als we een kritische noot moeten plaatsen dan is het dat het totale aanbod van het festival wel gevarieerder mag worden. Wellicht dat we daar volgend jaar al een bijdrage aan kunnen leveren.

Vega met ballenSmoothies uit een mini groenten klaar om te grillen filosofie tijdens de Rollende Keukens BBQ XXL Power to the pieper!